Пловдивският апелативен съд  потвърди решение на Окръжен съд – Пловдив,

...
Пловдивският апелативен съд  потвърди решение на Окръжен съд – Пловдив,
Коментари Харесай

Предават пловдивски затворник на властите в Унгария заради измамна схема

Пловдивският апелативен съд  потвърди решение на Окръжен съд – Пловдив, с което е позволено краткотрайно предаване за разпит на  пловдивски пандизчия на управляващите в Унгария, което е поискано с Европейска заповед за арест.
Прочетете още
Искането е за предаването на лицето за осъществяване на наказателно гонене за период от два месеца. Срещу мъжа  се води наказателно произвеждане в Република Унгария и е нужен разпита му като обвиняем по обвинявания за „ шикалкавене с потребление на осведомителна система “ и „ фалшификация на платежни принадлежности “.

В момента той  изтърпява наказване от 10 години отнемане от независимост в Затвора –в  Пловдив. Той е наказан в Република Сърбия за преместване на опиати през границата, като присъдата е приета от българските управляващи и той я изтърпява в български затвор по непрекъснат адрес.

Апелативният съд, откакто се срещна с показаната ЕЗА, събраните по делото доказателства, решението на Окръжния съд и доводите на страните от днешното правосъдно съвещание, смята настояването за краткотрайно предаване на мъжа на способените правосъдни управляващи в Република Унгария за основателно. ЕЗА дава отговор по форма и наличие на условията на Закона. Престъпленията, за които той се търси в Унгария са наказуеми с отнемане от независимост от 3 години за „ шикалкавене с потребление на осведомителна система “ и 5 години за „ фалшификация на платежни принадлежности “.  Унгарската страна дава гаранции за изтърпяване от него на възможна присъда в България, като поема всички разноски за превозването му.

Защитата на обвинявания мъж упорства за отвод от осъществяване на ЕЗА заради съществуване на решение по същия случай, взето от Софийски градски съд, с което е отказано краткотрайно предаване поради липса на гаранции от страна на унгарските правосъдни управляващи. Друг аргумент на отбраната е отсрочване на краткотрайното предаване до изтърпяване на актуалната присъда, както и поради влошеното му дравословно положение, защото му е подложен имплант в крайници и още се възстановявал.

Апелативните съдии отхвърлиха настояванията на отбраната с аргумента, че първата ЕЗА за краткотрайно предаване на лицето, по която е отказано предаване, е от 2019 година Настоящото дело е по ЕЗА, издадена през 2020 година, по която Софийски градски съд е прекратил производството и го е изпратил по подсъдност в Пловдив. Относно довода за отсрочване след изтърпяване на актуалната присъда, съдът смята, че тогава ще е изтекла отминалостта на действията в Унгария и за това постанови, че не е налице нито едно от  основанията за отвод за предаването на лицето на Република Унгария.

Решението на Апелативен съд – Пловдив е дефинитивно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР